07-02-2016, 20:43
Witam, chciałbym poznać historię niektórych łódzkich potraw regionalnych, między innymi: knedle ze śliwkami i piernik marchewkowy, zalewajka. Z góry dziękuję
Historia potraw regionalnych
|
07-02-2016, 20:43
Witam, chciałbym poznać historię niektórych łódzkich potraw regionalnych, między innymi: knedle ze śliwkami i piernik marchewkowy, zalewajka. Z góry dziękuję
10-02-2016, 16:45
Temat ciężki ale ciekawy. Polecam książkę - http://regiocentrum.pl/publikacje/ksiazk...ia-domowa/. Mamy sporo regionalnych potraw o których nie pamiętamy
Osobiście znam knedle ze śliwkami i zalewajkę i takie pojęcia w mojej rodzinnej kuchni istnieją.
"Bóg walczy po tej stronie, która ma lepszą artylerię" - Napoleon Bonaparte
Scale Model Warehouse Poland smwarehouse.pl
10-02-2016, 19:17
Moja żona robi bardzo dobre knedle ze śliwkami a teściowa zalewajkę na kwaśnym mleku że nie jedna potrawa regionalna chowa się.
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|