Warning [2] file_put_contents(): Only 0 of 18397 bytes written, possibly out of free disk space - Line: 6572 - File: inc/functions.php PHP 7.2.34 (Linux)
Witam. Jak pewnie wiecie łęczyca była jednym z miast o których mowa w bitwie nad bzura. Mam prośbe . Ma ktoś jakiś mapki opisy bitew albo mógłby wskazac miejsca w których warto poszukać ? (Mówie o terenach Łęczcy i okolicach) Będę bardzo wdzieczny gdyż niedawno co kupiłem wykrywacz metali (ace 250) i jestem ciekawy co z tego bedzie
jazzman napisał(a):Witam. Jak pewnie wiecie łęczyca była jednym z miast o których mowa w bitwie nad bzura. Mam prośbe . Ma ktoś jakiś mapki opisy bitew albo mógłby wskazac miejsca w których warto poszukać ? (Mówie o terenach Łęczcy i okolicach) Będę bardzo wdzieczny gdyż niedawno co kupiłem wykrywacz metali (ace 250) i jestem ciekawy co z tego bedzie
Mistrzu tutaj o łęczycy dużo nie ma a mi nie chodzi o informacje typu mapa albo lokalizacja bo takie rzeczy mam . Mam mapy witonii kutna lęczycy swinic itd z okresu wojennego mam tez od choroby ksiazek o bitwie nad bzura i wszystkie strony internetowe przejzalem (dosłownie) Chodzi mi o informacje od zwykłych lubdzi u których byc moze ktos w rodzinie walczyl i wie gdzie co moze sie działo . Mam wiele miejsc i wsi ale chodzi mi o blizsze lokalizacje i byc moze jakies kontakty , moze ktos byl czy znalazł coś badz przeciwnie. Wiec nie rozumiem o co ci chodzi.
Człowieku, nadal nie rozumiesz aluzji. Rusz cztery litery tak jak to robią inni, idź w teren i porozmawiaj z ludźmi. Czytając twoje posty zadaję sobie pytania:
1) czy jesteś tak nierozgarnięty i nie potrafisz wytłumaczyć o co Ci chodzi,
2) czy może tak naiwny, że myślisz że ludzie na forum tylko czekają aby wskazać Ci fajne miejscówki.
Przemyśl to i zacznij jeszcze raz ;-)
Polak nie pyta ilu jest wrogów, tylko gdzie oni są!
Drogi kolego. Nie licz na to że ktoś Ci wskaże dokładne miejsce gdzie można kopać. Każdy dochodzi do tego praktycznie sam, chyba że z kimś się zakumpluje i razem ruszają w teren. W tym przypadku jednak gdy będziesz pasożytował na czyichś miejscówkach długo to nie potrwa.
Lepiej zacząć od studiowania map, analizy książek i wywiadów z autochtonami.
"Bóg walczy po tej stronie, która ma lepszą artylerię" - Napoleon Bonaparte Scale Model Warehouse Polandsmwarehouse.pl
Zgadza sie to manierka z I wojny bylem na róznych forach i za kazdym razem potwierdzili to. jedyne co ciekawe to sa 3 wersje kraju z jakiego pochodzi . Jest to czeska manierka, austowęgierska albo czeska manierka uzywana przez niemców po przejeciu magazynów w czasie II wojny swiatowej . Uff troche skomplikowane