Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Profesjonalne czyszczenie
#5
NIc mi nie wiadomo o cukrze w konserwacji.
Jedyne co mi przychodzi do głowy to kandyzowanie tkanek roślinnych, czyli doprowadzanie do takiego nasycenia cukrem, że rozwój bakterii staje się nie możliwy (głównie za sprawą praw decydujących o osmozie).
"[gdy zaś przyjech]al przed pyeć źssyadl krol y [spojrzał] w pyeć a Mar[chołt leżał na twarzy u pr]ogu y spu[ściwszy spodnie, pokazywał mu] rzyć iay[ca."
Weyssenburger 1514 r.
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Profesjonalne czyszczenie - przez Jagoda - 08-09-2006, 12:51
[Bez nazwy] - przez Gość - 12-09-2006, 11:10
[Bez nazwy] - przez archeo - 02-10-2007, 23:02
[Bez nazwy] - przez snufkin - 03-10-2007, 00:17
[Bez nazwy] - przez archeo - 03-10-2007, 22:55

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości