Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Historia potraw regionalnych
#1
Witam, chciałbym poznać historię niektórych łódzkich potraw regionalnych, między innymi: knedle ze śliwkami i piernik marchewkowy, zalewajka. Z góry dziękuję Smile
Odpowiedz
#2
Temat ciężki ale ciekawy. Polecam książkę - http://regiocentrum.pl/publikacje/ksiazk...ia-domowa/. Mamy sporo regionalnych potraw o których nie pamiętamy Smile
Osobiście znam knedle ze śliwkami i zalewajkę i takie pojęcia w mojej rodzinnej kuchni istnieją.
"Bóg walczy po tej stronie, która ma lepszą artylerię" - Napoleon Bonaparte
Scale Model Warehouse Poland smwarehouse.pl
Odpowiedz
#3
Moja żona robi bardzo dobre knedle ze śliwkami a teściowa zalewajkę na kwaśnym mleku że nie jedna potrawa regionalna chowa się.Big Grin
Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości